Spaghetti Sauce.

15192737_10210868349363395_5915629164055241509_n

Assalamualaikum.
And Salam Sejahtera.

Lama dah tak update blog. So, here goes. Resepi sos spageti not using Prego or any other shelf-ready-made sauce.

FYI, I’m a very old fashioned person — I don’t go for measurements; just a mere “agak-agak”. Hehe.

So, first thing’s first, blend yellow onion(1/2 to 1 whole onion, depending on size) and garlic (around 3-5). Set aside.

Then, blend tomatoes (tomato besar, tomato cherry, all sorts of tomatoes available), and bell pepper(1/2 to 1 juga).

For more texture, can dice carrots, tomatoes and mushroom. <— optional ya, ikut personal taste.

Make sure, minced meat/chicken (kalau beli yang Ramli nye tu dalam 1 lah) dah defrost and dah buang all the blood.

Then, to cook.

Panaskan periuk – letak olive oil and butter (optional – kalau nak kurus, xyah).Tumis bawang yang di-blend tadi dalam periuk. Tumis sampai naik bau then baru masukkan  minced meat/chicken. Goreng sampai kering (kalau perasan, daging akan keluarkan air – tumis sampai kering).

Bila dah kering, boleh masukkan diced carrot and tomatoes tadi. Stir sampai agak-agak dah half cook. Then baru masukkan tomato dan bell pepper yang di-blend tadi.

Biarkan mendidih. Oh ya~! Api sederhana ya! Kita nak dia slow-slow masak.

Add garam, gula ikut taste but since kita pakai tomato cherry, dia dah ada natural sweetness dah, can add chilli powder for those yang suka spiciness, Italian Herbs like Thyme, Basil. Sila testing k and add up apa yang patut. Hehe.

Biarkan didih for another 3-4 minutes, then padamkan api.

Nak celur Spaghetti or Macaroni tau kan?

My way would be —

Didihkan air + garam + olive oil. Once dah didih, masukkan spaghetti or macaroni tu and masak dia sampai masak. Ada macam-macam cara orang nak tau dia masak ke tak. Mine would be ambil 1 and picit. If lembut boleh  picit sampai putus, then, dah boleh angkat. Kadang masukkan je dalam mulut. If takde rasa tepung, kira dah oke dah tu. Hehe.

So, that’s it on how I made spaghetti sauce from scratch.
Selamat mencuba!!!

It is fun to cook your own meal. It is so simple sebenarnya. Lagi-lagi healthy meal.
Will share more recipe.

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s