Planner Giveaway by Eeca Shyaa

giveawaybyeecashyaa

Assalamualaikum.
Hai.

These past few days I’ve been blog-hopping most of the time. Looking for something to read other than books agaknya. Hehe.

So, stumbled upon this one blog. Sebenarnya I’ve been following her IG for quite some times. How I met her IG, I don’t exactly remember. Sebab as a random person like me, I’ll go hashtags searching everything that comes in mind and follow IGs randomly. Hehe.

Anyway.
I do wish to win this planner. Why? I love to write and I believe by having a cool planner do makes me like a serious writer (keep on dreaming, shafa!! LOL).

Go and drop by her blog. I’ll drop the link down below and do please pray that I will win this giveaway… *heart* *heart*

Her post on the giveaway Planner Giveaway by Eeca Shyaa
Her blog Eeca Shyaa
Her IG Eeca Shyaa
Her FB page Xechalogy

She’s a Miri-born and she’s a lifestyle blogger.

Nice knowing you 🙂

Love, Shafa

I love to help ladies and women out there to lose weight healthily with Herbalife. We in #teamsurikurus is the best support group that can help you to lose weight happily and stress-free.

Whatsapp me at 019-211-2157 for fast responds. Thank you.

Read, pray & love.

image

My reading spot

Bismillah.
Assalamu’alaikum.

I love books. Am so crazy about books sampaikan aku boleh “hilang” dari dunia bila aku baca buku or bila aku kat kedai buku.

Kalau budak-budak boleh “lost” kat playground, macam tu lah aku. Ngeheee.

Nowadays, aku start balik reading buku cerita. And aku feel like a child again. Haha. Serius. Aku start balik digging old 90s songs, start balik dengar radio tengah-tengah malam sambil baca buku, start balik gendong buku ke mana-mana aku pergi, start balik  baca buku dalam kereta. Macam masa aku kecik-kecik dulu.

image

My fav quote by one of my fav author. 😍

“Shafa memang suka baca buku yeh?”.

“Sempat ke baca buku? Tak busy ke? Aku selalu tak ada masa nak baca buku”.

Those are FAQ yang orang selalu tanya kat aku. Macam kelakar pun ada. Ye lah. To them a bit strange la orang dah tua bangka ni ada masa nak baca buku. Hehe.

image

#statementsentap

Bila aku fikir balik, betul lah apa yang dikatakan tu.

Kalau aku, aku memang easily influenced by apa yang aku lihat and apa yang aku dengar. That’s why aku sangat berhati-hati dengan apa yang aku baca, tengok dan dengar.

Sebab, segala input yang kita masukkan ke dalam otak, minda kita itulah yang akan kita keluarkan dari mulut kita.

Tak percaya, cuba baca bahan yang berunsurkan gossip-gossip, tabloids, article yang mengutuk sana sini etc for a week and cuba dengar balik what kind of info yang kita share kat people around us, kat Facebook.

And then cuba baca bahan ilmiah pula and buat benda yang sama.

Ada beza kan?

Membaca pun bukan sebarang membaca. Apa yang kita baca itulah yang akan kita share kat orang.

Ayat Al-Quran yang pertama turun pun pasal “Bacalah!”. After that baru “Tulislah!”.

Nampak kan kepentingan membaca tu sebelum menulis?

Tips-tips orang yang berjaya pun membaca. Siap ada library masing-masing. Perasan kan dalam movies kat rumah agam, mesti ada library yang besar.

So, membaca itu keperluan asas kita as human being. And as a Muslim, bacalah Al-Quran. Dalamilah Al-Quran. Ada banyak cerita sejarah dan tauladan yang best-best. Carilah ustaz yang pandai bercerita tentang kisah-kisah Al-Quran ni. Favorite aku would be Ustaz Nouman Ali Khan. Other than that Ustaz Yahya Adel dan Ustazah Yasmin Mogahed.

Korang boleh YouTube je dia orang tu.

P/s: korang dah pergi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur ke belum? Aku nak pergi. Tengah cari masa. Anyone else nak pergi sekali? *kelip-kelip mata*.

“great minds talk about ideas, average minds talks about events, and small minds talk about people”.  – Eleanor Roosevelt

SAYA COACH ORANG TURUN BERAT BADAN!
noorshafawatimufid@gmail.com

Book #1

Bismillah.
Assalamu’alaikum.

Finally berjaya habiskan buku Cocktails for Three by Madeline Wickham. Beli buku ni tahun lepas masa Big Bad Wolf. And since then, dia tersimpan di sudut meja. Konon nak habiskan buku Jodi Picoult dulu. But, since tak berjaya nak habiskan buku House Rules sebab terlalu sedih dan emotional masa membacanya, aku berhenti membaca for a while. Haha.

Then, around two weeks ago aku start baca Cocktails for Three ni. Aku pick this book up on random basis. So, no specific reason kenapa aku baca buku ini. Haha.

Truth is, aku almost barely finish this book. Sebab, aku start beremosi. Aku tak tahu kenapalah aku ni dengan buku-buku. Senang sangat nak beremosi. Adoi. Almost a week juga la aku tak sentuh buku ni.

But in the end, aku decide untuk habiskan. Aku muster up all my courage and bravery (haha. macam ape je la kan) to read this book again.

The book is about three great friends, smart and successful, they meet for cocktails and gossip once a month. They’re Roxanne, Maggie and Candice.

Roxanne is a glamorous , self- confident, with a secret lover .
Maggie is the capable and high achieving – and is entering motherhood.
Candice is the honest, decent or so that she believes.

Aku stop reading this book sebab Candice’s old past is coming upon her. How to say this? Candice’s dad ada buat something yang harm other people’s life and somehow one of them came up on her and Candice feels bad to this friend, Heather. Candice feels as if dia owe Heather her life and want to make it up to her. And she offer Heather a job at the editing company she’s working at.

And Maggie and Roxanne dah start suspicious.

Tu je reason kenapa aku stop reading this book for a while. Haha. Macam kelakar je kan alasan stop baca buku. So noob of me.

Anyhow, since aku nak tahu how Candice, Maggi and Roxanne deal with this, aku kembali membaca buku ni. And finally finishes the book. Yay!

My verdict?

The book definitely refine my feelings, my challenges, things that I can’t express words by words. And instead of me knowing how Maggie, Roxanne and Candice deal with this, aku belajar tentang diri aku and the people around me that;

We need each other.
In this world, we can’t live on our own. It is impossible! Kadang kita terlalu fikirkan tentang diri kita sendiri sampaikan orang yang di sekeliling kita diabaikan. Walhal mereka perlukan kita. It is important to have supportive family and friends. To know that they’ll be with us when we need them. And us too to be a supportive family and friend as well.

We need to trust each other.
As much as we need each other, we need to trust each other as well. We are not superman or superwoman. We need help sometimes. We are not perfect. So, kita kena belajar percayakan orang lain juga. Masing- masing perlukan sesama sendiri.

Stay loyal towards each other.
There’ll be a time your loyalty towards each other will be compromised by somebody or something else. It’s normal. It’s a part of life.  I’ve been there. TWICE! And God I tell you that it’s so darn difficult to have them gaining my trust again. But, in a way we learn a lesson. That those who believe in you will stay loyal and those who don’t won’t. Kenal lama tak bererti apa-apa bila ada orang lain yang berjaya mengubah kepercayaan kita. In this sense,we need Allah to rely upon.

Basically this book is about friendship, loyalty and trust. No secrets.

Oh God! I miss my girlfriends. We need to hang out. Just to be ourselves for a day and to be carefree. No obligations of any sorts. For A day. I need a picnic session. Hmm…

Anyway. I love this book and I still can’t get over this book just yet. I still have an emotional attachment with this book. Perhaps by tomorrow I can start reading another book.

By reading , we can be at many places at a time. By reading, we can see the world from many ways. By reading, we can gain knowledge. By reading, we can see the world of wonders. By reading, we can be a better man. Just as what Ahn Jung Guen once said;

AhnJungGeun

A quote that I stumbled upon while watching 2 days 1 night – Harbin Special

By a thorn grow in my mouth meant was your words are filled with spite that hurt other people. Or in other way to understand is you will be an ignorant person by saying hurtful things towards another person.

As an introvert myself, ada waktunya yang aku tak pandai nak ekspresikan perasaan aku. And since aku tak pandai, aku senang marah. And by reading, aku belajar untuk menyampaikan , berkomunikasi melalui tulisan. And I’m thankful for that. Thank you, Allah.

By reading, it opens up a door of wonders.
A wonderful world we’re living in.

HERBALIFE COACH BY HEART
noorshafawatimufid@gmail.com