Beautiful you . Loving you.

tumblr_mcbqin1PUG1r2zyogo1_500

Every girl is beautiful. Be it skinny or fat or short or tall. You are beautiful. That’s it!

For a girl of 168cm tall and 60kg weight, orang selalu kata “untunglah tinggi, tak gemuk, pakai baju semua cantik je, macam model”, it can be quite troublesome to hear. Most of the times, unfortunately.

Not complaining, though. It’s just~

Urghh!!!

GIRLS~ Listen!
We are beautiful in any way we are. Tak kisah lah macam mana fizikal kita. Yang penting kesihatan tu yang perlu diutamakan.

It is saddening sebenarnya, knowing that there are people out there yang trying to shed a few kilos in such an unhealthy way. Just because they want to look beautiful and skinny.

And ada juga yang depressed sebab digelar “gemuk”,”badak sumbu”,”gajah” and many other names just because they are a bit fat.

This is NOT HEALTHY~! This is so heart-breaking!

First rule of being happy is to be happy and grateful in your own skin. “Honey, at least you have a body to live in”. Am I right?

Secondly, be grateful that you are healthy. Alhamdulillah. There are people yang nak sihat like you, seriously.

Then, take care of your body. Eat well, sleep well, be happy, get active, be a loving person towards yourself and other people around you. So that you can live happily and fully for a very long time.

Simple but very challenging to do. Honestly.

But, the end result is so worth it. Every single of it.

c20ad4d76fe97759aa27a0c99bff6710_1429531576

 

Love yourself first because no one can love you the way you do.

Love,
Shafa.

 

Me & Herbalife

Bismillah
Assalamualaikum, dear readers.

I hope all of you are under Allah’s blessing, InsyaAllah.

Anyway.
2017’s is my 6th years with Herbalife. Alhamdulillah.
And this upcoming Ramadhan is gonna be my 7th Ramadhan.

Yep. As you can see, I started Herbalife during Ramadhan. And because of how Herbalife Shake had make me feel, it has been decided that I am so gonna love and cherish Herbalife for the rest of my  life.

One — it simplified my life in a way it helps to keep my nutrients in check, where we are lacking in nutrients nowadays in so many ways. So, Herbalife bantu sangat – sangat dalam mencukupkan apa yang tak cukup dalam diet seharian.

Two — it helps a lot in my weight maintenance. Tutup mata je dah settle my breakfast and dinner. Lunch je yang perlu fikir (definitely a must for me la since I am a malas-type of person when it comes to food most of the timessssss haha).

Three — it makes me feel happy and relaxed. Tak tau la kalau ni memang side effect dia ke kan, but I really feel so happy whenever I am having my shake. Tak percaya, please la try (make sure you have a coach ya unless you tak nak dapat result bombastik — SERIUS nih!)

FYI — Herbalife comes with a coaching sebab different people has different needs.

YES — same product-line with a different needs for various lifestyle. So, please please take Herbalife from coaches yang bertauliah. If you take Herbalife from your family or friends yang PUN under other coaches supervision, do the exact same thing like them.

Pay full price if you have to at first. As long as you get the result and satisfied. Then — you can decide whether to continue or to stop.

BECAUSE — your money is valuable. Yelah even around RM5 for a single serving, 2 times a day is equals to RM11-12 is kinda mahal for certain people. And when you didn’t get what you were aiming for — stress and membazir.

So, take Herbalife from Herbalife coaches, follow their instructions, ask questions — keep the communication open. Percayalah, those yang communicate well with their coaches will get amazing results, Alhamdulillah.

And~!!! #projekkurussebelumraya #teamsurikurus intake May is now OPEN~!!!
Let’s join us sebab we have amazing challenges for May intake, insyaAllah.

Whatsapp me at 0192112157 for more detailed info.

Love,
Shafa

18121098_10212423294156043_1655280070853139846_o

As so, I changed my theme (again!)

I just don’t understand myself at times, really.
At times I love monochromatic colors.
There are times I love all colorful-bold-colors.
Ugh~ so complicated. Please make thing simpler and easier, dear self!

As so, it has been decided.
I am on black and white this time.

That is all. (Not!)

So many things, so little time. Point is to manage time well.
And the list of drama is piling up, books to read, IG posts, coachee’s updates and activities.
Oh dear, I do wish for more time and hands.

Pray with me and wish me luck for 2017, ok~!

Love~

*me being all messy and berserk at times duh~*

kbai.

 

Spaghetti Sauce.

15192737_10210868349363395_5915629164055241509_n

Assalamualaikum.
And Salam Sejahtera.

Lama dah tak update blog. So, here goes. Resepi sos spageti not using Prego or any other shelf-ready-made sauce.

FYI, I’m a very old fashioned person — I don’t go for measurements; just a mere “agak-agak”. Hehe.

So, first thing’s first, blend yellow onion(1/2 to 1 whole onion, depending on size) and garlic (around 3-5). Set aside.

Then, blend tomatoes (tomato besar, tomato cherry, all sorts of tomatoes available), and bell pepper(1/2 to 1 juga).

For more texture, can dice carrots, tomatoes and mushroom. <— optional ya, ikut personal taste.

Make sure, minced meat/chicken (kalau beli yang Ramli nye tu dalam 1 lah) dah defrost and dah buang all the blood.

Then, to cook.

Panaskan periuk – letak olive oil and butter (optional – kalau nak kurus, xyah).Tumis bawang yang di-blend tadi dalam periuk. Tumis sampai naik bau then baru masukkan  minced meat/chicken. Goreng sampai kering (kalau perasan, daging akan keluarkan air – tumis sampai kering).

Bila dah kering, boleh masukkan diced carrot and tomatoes tadi. Stir sampai agak-agak dah half cook. Then baru masukkan tomato dan bell pepper yang di-blend tadi.

Biarkan mendidih. Oh ya~! Api sederhana ya! Kita nak dia slow-slow masak.

Add garam, gula ikut taste but since kita pakai tomato cherry, dia dah ada natural sweetness dah, can add chilli powder for those yang suka spiciness, Italian Herbs like Thyme, Basil. Sila testing k and add up apa yang patut. Hehe.

Biarkan didih for another 3-4 minutes, then padamkan api.

Nak celur Spaghetti or Macaroni tau kan?

My way would be —

Didihkan air + garam + olive oil. Once dah didih, masukkan spaghetti or macaroni tu and masak dia sampai masak. Ada macam-macam cara orang nak tau dia masak ke tak. Mine would be ambil 1 and picit. If lembut boleh  picit sampai putus, then, dah boleh angkat. Kadang masukkan je dalam mulut. If takde rasa tepung, kira dah oke dah tu. Hehe.

So, that’s it on how I made spaghetti sauce from scratch.
Selamat mencuba!!!

It is fun to cook your own meal. It is so simple sebenarnya. Lagi-lagi healthy meal.
Will share more recipe.

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

I Am A Coach — A Herbalife Coach.

img-20161024-wa0000

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Last weekend was our training weekend. We had Advaced Coach Academy on Saturday and Success Training Seminar on Sunday. It was kinda hectic weekend. In fact — the whole week. MasyaAllah.

I Am A Coach.
Why Coach?
Because — I coach people consuming Herbalife products properly in order for them to lose weight or to gain weight or even just for healthy breakfast.

As a coach, saya bertanggungjawab untuk memastikan setiap coachee saya mengambil produk Herbalife secara betul agar mereka berjaya mendapat berat badan dan tahap tenaga yang mereka inginkan. Saya perlu monitor how they blend their shakes, giving personalized meal plan that suits their daily schedule, ensuring they are drinking enough water everyday and also share useful health info.

WE WANT RESULTS!

Untuk bermula, boleh hubungi saya di :-

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Tentang Saya.

13233076_10209138733404077_3963881918673370863_n.jpg

Bismillah.

Assalamu’alaikum wbt & Salam Sejahtera.

Nama saya Noor Shafawati, dipanggil Shafa je. Saya merupakan pengedar produk Herbalife sejak tahun 2011. Dan tahun ini merupakan tahun ke-5 saya bersama dengan Herbalife.

Bagaimana saya bermula?
Segalanya bermula apabila saya berhadapan dengan kesukaran untuk bergerak setelah saya menjalani pembedahan buku lali dan mama serius  untuk menurunkan berat badan.

Ramadhan 2011 adalah titik perubahan kami. Dengan menggantikan hidangan sahur dan berbuka dengan shake Herbalife berserta pemantauan oleh coach kami, saya turun 5kg dan merasakan lebih bertenaga dan mama berjaya menurunkan berat sebanyak 15kg pada tahun itu. Alhamdulillah.

Maka bermulalah perjalanan hidup saya sebagai seorang coach Herbalife dan saya mula menghadiri seminar dan latihan Herbalife bagi memberikan khidmat yang terbaik kepada coachee-coachee saya.

Alhamdulillah, dengan kepercayaan bahawa hidup ini akan lebih bermakna dengan memberi, saya sudah berada di dalam Herbalife hingga kini; membantu ramai orang di luar sana yang ingin mengubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat dan aktif.

Saya merupakan Coach Herbalife Kuala Lumpur sepenuh masa — onlice coaching di mana-mana sahaja melalui Whatsapp.
Produk Herbalife hanya boleh didapati melalui coach-coach yang berdaftar sahaja, tiada di kedai mahupun online. Coaching yang diberikan adalah PERCUMA.

Untuk bermula, boleh hubungi saya.

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

8078us_wellnescoach_lrg_full

* Hasil adalah tidak tipikal dan bergantung kepada individu.
** Produk Herbalife tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Kalori

Bismillah.
Assalamu’alaikum, all.

And yes, it is 1.29 am in the morning and I am here still writing things in this blog of mine. Me and the nocturnal side of mine *typical me*. Anyway, sebenarnya I’ve been thinking of sharing about calories. And somehow the post got postponed for a while. And here I am writing in the middle of the night, on the beginning of the final 10 days of Ramadhan. May Allah bless me and all of us dearly, InsyaAllah.

kalori

source : google

So, what exactly is Calorie? Or in Malay, Kalori? Lagi-lagi nowadays people are so immersed in calorie counting nowadays. Simply put ; Calorie = Energy.

In food, calorie are as follows:

Kalori1

source : google

Based on my observations la kan, many people terlepas pandang the quality of a food over a quantity of the calorie of the food itself. For example : a few pieces of kuih and a bowl of rice. Kita sangkakan yang a few pieces of kuih has a lesser amount of calorie compared to nasi. Ye lah. Kecik kot those kuih. Of which , sebenarnya the amount of calorie are almost the same. Quantity-wise are same. What about quality-wise? A bowl of rice is around 200-300kcal. What components that it has? Simple carbohydrates, of course. What about kuih? Also around 200-300kcal per piece, and the components would be simple carbo, sugar, fat since they are made of flour, eggs, butter and sugar. So, which is better? Rice, right? It is best to take rice and add on side dishes of vegetables, fruits, protein-based like fish and eggs ; put colors in your meal.

Kita terlalu fikirkan kalori sesuatu makanan itu sampaikan kita lupa kualiti yang ada pada makanan tu.

Air pula. Most of the people that I asked whether they drink water or not. They’d definitely say they drink plenty of water. And when I ask “what kind of drink that you have? Is it plain water or any sugary water?”, 80-90% will answer sugary water like coffee, canned drinks and juices.

Do you know that even drinks has its own calorie? Ini satu lagi perkara yang kita selalu terlepas pandang. Kita rasakan yang air manis tak ada apa-apa kesan terhadap pengambilan kalori kita setiap hari. Sebab itu, walaupun kita tak makan, kita tetap akan mengalami kenaikan berat badan secara tidak langsung disebabkan oleh pengambilan air manis beberapa gelas setiap hari. Sebagai contoh:

kalori2

source : google

Ada lima jenis minuman yang kita ambil setiap hari, kalau ditambah semuanya lebih kurang 1370kcal sehari. Kuantiti kalori itu dah hampir sama nilai dengan keperluan kalori badan seharian. Dan digunakan sepenuhnya oleh minuman. Belum lagi makanan. Mak aih. Dan on average, every excess of 500kcal a day, you’ll be gaining approximately 0.5-1kg of weight a week. And you can imagine how much of weight you’ll be gaining the entire year. More than 10kg kot. That is based on my observation. And if tak naik berat pun, you’ll start to expand in inches around your waist, hands, tummy and thigh. That’s why you have to beli baju baru setiap tahun, bigger size pulak tu. If smaller size or same size, tak ape lagi, kan? Oh stress! 0.0

How Herbalife shake can help? You can see and compare as follows. Can see the maths? Simple,kan? Kita ingatkan yang secawan Latte dan muffin tu dah cukup dah semua nutrisi dan kalori yang kita perlukan. Rupanya tidak. Based on this simple calculations la, I choose Herbalife as my breakfast every single day for almost 5 y ears dah sekarang.

product_muffin-shake

source : google

Less in calorie but packed with essential nutrients yang badan kita perlukan. Secara tak langsung, kempen yang dilaksanakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sangat mudah untuk dilaksanakan apabila anda ambil satu atau dua gelas of shake every single day as your meal replacement. Kalau dah 228kcal per glass, if two glasses would be 456kcal per day. If on average a person required 1500kcal of calorie intake, ada remaining 1054kcal lagi of which you can splurge during lunch and dinner. Simple,kan?

kalori3                                                                 source : google

P/S: you can google away the calorie of your daily food. Since everything is just right on the fingertip, you can google away. But, please consult with your doctor or physician if you are diagnosed with any kind of disease before taking Herbalife products.

Herbalife are a nutrition company who work hand in hand with professionals in order to beat obesity and to provide the best nutrition person by person. Me, as a Herbalife coach can coach and guide you on how to use the products and also how to create a healthy eating habit and lifestyle. Bottomline is, everything starts with you.

LOSE WEIGHT/MAINTAIN WEIGHT/HEALTHY BREAKFAST
COACH SHAFA 019-2112157