Beautiful you . Loving you.

tumblr_mcbqin1PUG1r2zyogo1_500

Every girl is beautiful. Be it skinny or fat or short or tall. You are beautiful. That’s it!

For a girl of 168cm tall and 60kg weight, orang selalu kata “untunglah tinggi, tak gemuk, pakai baju semua cantik je, macam model”, it can be quite troublesome to hear. Most of the times, unfortunately.

Not complaining, though. It’s just~

Urghh!!!

GIRLS~ Listen!
We are beautiful in any way we are. Tak kisah lah macam mana fizikal kita. Yang penting kesihatan tu yang perlu diutamakan.

It is saddening sebenarnya, knowing that there are people out there yang trying to shed a few kilos in such an unhealthy way. Just because they want to look beautiful and skinny.

And ada juga yang depressed sebab digelar “gemuk”,”badak sumbu”,”gajah” and many other names just because they are a bit fat.

This is NOT HEALTHY~! This is so heart-breaking!

First rule of being happy is to be happy and grateful in your own skin. “Honey, at least you have a body to live in”. Am I right?

Secondly, be grateful that you are healthy. Alhamdulillah. There are people yang nak sihat like you, seriously.

Then, take care of your body. Eat well, sleep well, be happy, get active, be a loving person towards yourself and other people around you. So that you can live happily and fully for a very long time.

Simple but very challenging to do. Honestly.

But, the end result is so worth it. Every single of it.

c20ad4d76fe97759aa27a0c99bff6710_1429531576

 

Love yourself first because no one can love you the way you do.

Love,
Shafa.

 

Tentang Saya.

13233076_10209138733404077_3963881918673370863_n.jpg

Bismillah.

Assalamu’alaikum wbt & Salam Sejahtera.

Nama saya Noor Shafawati, dipanggil Shafa je. Saya merupakan pengedar produk Herbalife sejak tahun 2011. Dan tahun ini merupakan tahun ke-5 saya bersama dengan Herbalife.

Bagaimana saya bermula?
Segalanya bermula apabila saya berhadapan dengan kesukaran untuk bergerak setelah saya menjalani pembedahan buku lali dan mama seriusĀ  untuk menurunkan berat badan.

Ramadhan 2011 adalah titik perubahan kami. Dengan menggantikan hidangan sahur dan berbuka dengan shake Herbalife berserta pemantauan oleh coach kami, saya turun 5kg dan merasakan lebih bertenaga dan mama berjaya menurunkan berat sebanyak 15kg pada tahun itu. Alhamdulillah.

Maka bermulalah perjalanan hidup saya sebagai seorang coach Herbalife dan saya mula menghadiri seminar dan latihan Herbalife bagi memberikan khidmat yang terbaik kepada coachee-coachee saya.

Alhamdulillah, dengan kepercayaan bahawa hidup ini akan lebih bermakna dengan memberi, saya sudah berada di dalam Herbalife hingga kini; membantu ramai orang di luar sana yang ingin mengubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat dan aktif.

Saya merupakan Coach Herbalife Kuala Lumpur sepenuh masa — onlice coaching di mana-mana sahaja melalui Whatsapp.
Produk Herbalife hanya boleh didapati melalui coach-coach yang berdaftar sahaja, tiada di kedai mahupun online. Coaching yang diberikan adalah PERCUMA.

Untuk bermula, boleh hubungi saya.

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

8078us_wellnescoach_lrg_full

* Hasil adalah tidak tipikal dan bergantung kepada individu.
** Produk Herbalife tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit.