“Herbalife mahal” – My point of view.

IMG_8576

Ambil feeling working with Macbook. Dream. Dream. Dream. Amin.

Bismillah.
Assalamualaikum

How do you girls (and guys) doing? All out and about? Getting all excited to get into the new year, I believe 🙂

Alhamdulillah. I feel so blessed and thankful that makin ramai yang getting aware dengan apa yang mereka makan. And somehow Herbalife menjadi salah satu pilihan sebagai makanan gantian yang membantu untuk menguruskan badan.

And persoalan “Herbalife mahal” itu tak terkecuali untuk membuatkan orang ragu-ragu untuk bertanya tentang program dengan Herbalife i.e Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

YES!
Produk Herbalife ada pelbagai — dari meal replacement hingga ke targeted nutrition. Semuanya ada kepentingan keperluan nutrisi yang berbeza. All is equally important. All helps a lot in solving our problems in ensuring our body is having all the needed nutrition every single day.

IMG_1886

Herbalife product range (produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit)

But it doesn’t means that you need to consume them all right when you start on the program. We, the coaches, akan consult ikut option terbaik mengikut keperluan dan lifestyle coachee kami. That is the beauty of program Team Suri Kurus yang personalized ikut individu sebab keperluan individu tak sama.

The important product to consume adalah F1 sebab ianya adalah makanan gantian. Produk yang lain ikut keadaan kewangan individu.

Truth is, Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Seperti yang saya nyatakan tadi, saya akan peribadikan keperluan nutrisi mengikut meal plan yang bersesuaian dengan anda. Anda hanya perlukan F1 sebagai permulaan dan jika anda mempunyai bajet yang lebih, anda boleh add-on produk lain (mengikut keperluan anda).

“Herbalife mahal” pada pandangan saya — Ianya murah,sejujurnya. Kerana Herbalife banyak memudahkan hidup saya di dalam semua segi, Alhamdulillah.

1- I love to eat and at the same time very cautious with my body — I want to stay lean and all shape up. Like eat eat eat and stay fit fit fit. It’s impossible without Herbalife based on my personal experience, honestly.

2- My life is hectic most of the times even though I work at home. So yeah, I need instant food for instant energy.

3- I have this laziness when it come to planning my meal. Because we need to eat 5-6x small portion of meal. So, I don’t want to think of that. With mealplan Team Suri Kurus, I only need to think about my snacking and my lunch and that’s all.

Ringkasnya, keperluan nutrisi saya dilengkapkan dengan Nutrisi Herbalife dengan cara yang mudah dan ringkas dengan harga yang berpatutan :).

Disebabkan itulah saya memilih Herbalife selama 6 tahun ni sebagai makanan gantian untuk sarapan dan makan malam saya. No turning back, Alhamdulillah. Tabarakallah.

Dan disebabkan itu juga saya memilih untuk membantu individu di luar sana yang berusaha untuk menurunkan berat badan mereka. Jika anda masih lagi mencari-cari solusi untuk menurunkan berat badan, dan ingin mencuba Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda berada di tempat yang betul di masa yang tepat sekali.

Mengapa anda kena memilih Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus untuk membantu anda menguruskan berat badan anda :

1- Murah.
It’s RM5.50 per serving of complete meal of nutrition-dense meal replacement and support weight management.

IMG_2183

2- It’s low in GI
Bantu untuk kenyang lagi lama. Bila kenyang lama takde la kita nak mengunyah kerepek keropok, tetiba nak craving itu ini hehe (bab mengunyah ni la antara penyebab utama usaha nak kurus tu tergantung di pertengahan jalan huhu)

IMG_2305

Alasan yang kukuh untuk memilih Herbalife untuk menurunkan berat badan :).

3- Mudah untuk disediakan.
No need to masak or to prep meal. You just need to bancuh shake dengan air (or you can simply create your own recipe ikut suggested calorie dalam mealplan). Sesuai untuk individu yang sibuk (dan tak mahir masak hehehe).

IMG_2581

4- Low in calorie.
Lagi-lagi sekarang ni semua nak low in calorie 🙂 Bonus is ianya cukup nutrisi. That’s why tak rasa lemau or penat walaupun shake ni low in calorie — around 90 bila bancuh dengan air kosong and around 150 bila bancuh dengan susu or oat or pisang. IMG_2484

5- Ada support group.
Team Suri Kurus adalah online community yang membantu individu di luar sana untuk menurunkan berat badan. Baik lelaki mahupun perempuan. Ada banyak cabaran dan halangan di luar sana. Maka, apabila kita berganding tenaga saling menyokong antara satu sama lain, kita tak terasa keseorangan dan sentiasa mempunyai inspirasi dan motivasi untuk kekal dalam journey menurunkan berat badan.

IMG_6168

“Coach, ada je orang yang kurus tanpa Herbalife”

Yes, ada banyak cara nak kurus out there. You can do your own research and apply them on yourself. Cumanya Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus is my expertise.

It’s up to you,people. Different people has their own priorities and decisions in life. I’m respecting that. No judging, really. I’m loving and enjoying my life with Herbalife and so grateful Alhamdulillah.

Dan jika anda serius ingin menyertai Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda boleh hubungi saya untuk penyertaan (dengan syarat anda tidak mempunyai coach Herbalife lagi). I’m all available to coach you with Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

Bersempena berbaki 3 bulan di tahun 2017 ni, sekarang kami dalam End Year Challenge di mana kami betul-betul fokus untuk membantu coachee kami menurunkan 10-15kg sebelum 2018.

Yelah. Ramai yang saban tahun meniatkan keinginan untuk kurus di dalam hati namun tidak kesampaian. Maka, kami ingin membantu anda menjadikan tahun ini sebagai tahun terakhir menjadikan azam kurus sebagai suatu keinginan. Kami ingin menjadikan ia suatu realiti pada tahun ini.

IMG_7689

Let’s gear up for 2018.

IMG_8445

I’m all ready to coach all of you. 🙂

Advertisements

Testimoni Herbalife Malaysia Julai 2017.

 

 

This morning started great. Given that the kids (read : MyKittenTriplets) were all behaving so well today. Had a great morning roll to release their energy. Oh dear. You cannot imagine the energy these three devil possessed. They are so energetic. So to be on the safe side, I let them out every morning for my very own mental health. Haha 😀

Anyway, as I wrote yesterday, I’m gonna compile the feedback here so, here goes;

Testimoni pengguna Herbalife di bawah jagaan Coach Shafa dan TeamSuriKurus. FYI ni adalah a few feedbacks yang available since ada a few yang masih malu-malu nak share.

IMG_6594

 

IMG_6643

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6644

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6645

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6646

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6647

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6648

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6649

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6645

Hasil adalah tidak tipikal.

Untuk progress penurunan berat badan yang konsisten, mindset kena jelas. Ada dua perkara yang kena clear before nk start

1- Kenapa nak kurus?
2- Berapa kg nak turun?

Dari situlah kita takkan mudah nak melatah or “down” bila takde progress or bila orang perlekehkan usaha murni kita.

20507147_10213415075629960_2025320051641682049_o

Coaching Ogos dah bermula.
Dapatkan produk dan coaching dari saya :
Whatsapp 0192112157.

I Am A Coach — A Herbalife Coach.

img-20161024-wa0000

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Last weekend was our training weekend. We had Advaced Coach Academy on Saturday and Success Training Seminar on Sunday. It was kinda hectic weekend. In fact — the whole week. MasyaAllah.

I Am A Coach.
Why Coach?
Because — I coach people consuming Herbalife products properly in order for them to lose weight or to gain weight or even just for healthy breakfast.

As a coach, saya bertanggungjawab untuk memastikan setiap coachee saya mengambil produk Herbalife secara betul agar mereka berjaya mendapat berat badan dan tahap tenaga yang mereka inginkan. Saya perlu monitor how they blend their shakes, giving personalized meal plan that suits their daily schedule, ensuring they are drinking enough water everyday and also share useful health info.

WE WANT RESULTS!

Untuk bermula, boleh hubungi saya di :-

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Beli Herbalife Online

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Ok. Nowadays semua benda nak online je kan? Produk Herbalife pun tak terkecuali. And untuk mendapatkan produk Herbalife secara online, hanya satu website official je iaitu http://www.myherbalife.com.

myherbalife.png

“Habis, produk yang kat website e-commerce yang L****a or 1***S****t tu tipu la ye?”.
Itu saya tak berapa pasti, cumanya untuk lebih selamat dan diyakini kualitinya, baik direct terus dengan website official,kan? Betul kan?

And yang bestnye bila beli direct kat HQ ni, akan dapat sekali pakej coaching daripada coach-coach Herbalife yang dilatih tentang penggunaan produk dan program pengurusan berat badan seperti —

  • Turun Berat Badan
  • Naik Berat Badan
  • Sarapan Sihat
  • Kesihatan Kulit

secara PERCUMA.

Harga produk Herbalife juga berbeza mengikut promosi diskaun;

  • Diskaun 25%
  • Diskaun 35%
  • Diskaun 42%
  • Diskaun 50%

Disamping itu dapat capai promosi-promosi dari syarikat Herbalife pada setiap bulan.

Untuk bermula, boleh hubungi saya di —

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

kerana, untuk login ke website Herbalife, anda memerlukan no identifikasi yang hanya boleh didapati melalui coach-coach Herbalife yang terlatih sahaja.

Kami juga akan membantu dari segi konsultasi produk dan pemakanan, pemantauan progress dan macam-macam lagi 🙂

herbalife-shake-recipe-2.jpg