Year End Suries Challenge.

Bismillah.
Assalamualaikum, all.

How you guys doing?
Great, I hope ^^,

Anyway, it’s already the last month of the year 2017. Slowly without realising we are reaching 2018. Whether we like it or not.

So yeah
YEAR END SURIES CHALLENGE 2017.

It’s the time of the year where people making their new year resolution and I am practically sure most people are putting “Weight Loss” as their favorite goal every new year.

And somehow the goal tend to being forgotten towards the first 3 months of the year. Simply because we’ve lost motivation or feel like it’s a long and hard and challenging journey of no ends and we call it a quit.

So, with Year End Suries Challenge; we hereby challenging all coachees to focus on shedding their 5kg for December. They need to challenge themselves to follow the mealplan closely, add activities to their daily life, to put an extra effort to keep their motivation high and to be a supportive team member of each other.

IMG_5670

Make a full use of NOW. Because we do know what happened when we keep on delaying our progress. If you believe that losing weight is the best decision to a better you, you will keep on going — finding solution, finding the best approach that you can adapt in your daily life and you can enjoy.

IMG_9360

Good news is — you can join us πŸ™‚ It’s never too late to start your weight loss journey. It’s never wrong to keep on finding the best way to lose weight that you can enjoy.

So yeah, give yourself a chance to change to a better you. Give Team Suri Kurus a chance to help you to lose weight stress-free.

I’ve seen my coachee who is struggling in losing weight, always have doubt with him/herself that they are unable to follow the mealplan, let alone in losing weight. But I keep on telling him/her that just focus what you can do NOW.

Have the right attitude when you are starting because it will save you a lot of time in adapting.

What it takes to lose weight with Team Suri Kurus?
ONE is your absolute positive mindset and TWO is your attitude to keep on track , to incorporate healthy lifestyle with your current lifestyle.

That’s all what we asked for.
Because it is a fact that we need to change something in order to become something. Because it is the truth that we have to sacrifice something to gain something. All these for a lifelong weight maintenance.

We want to always enjoying food and stay in shape forever, right?
YEP! Give yourself a chance and time to change.

Whatsapp me at 0192112157 right away

OR

You can stalk my instagram : noorshafawatimufid and then whatsapp me at 0192112157.

Love.
Your Team Suri Kurus Coach πŸ™‚
Coach Shafa.

Advertisements

Better or Less?

Hi, guys.
Assalamualaikum.

So, here I am checking in again in my blog as I’ve decided to checking in every Monday, InsyaAllah.

So yeah. I bought a tripod. It just arrived today. A cheap one yet so far I am so satisfied with it. Alhamdulillah. Can’t wait to use it outside and take pictures and all. Yay~!!!

However somehow, it get me into thinking, “I’ve already had a mini tripod, kenapa beli lagi?”.

Yelah, dah beli satu kenapa beli lagi, kan?

That leads to;
Being in a situation where you know there’s something better yet you settle for less.

Pernah tak face that kind of situation? I have! Twice. Hehe.

Once,
I’ve always wanted an Iphone for work because of the apps that I can use to edit pictures, videos, because of the quality of work I can produce — Iphone is my office so I need a very good office for my work. Yet, I settle for a different phone where I always told myself that “it also can work well for your work” just because it’s cheaper (me and the cheapskate of mine hehe) than an Iphone.

(FYI, different people has their own liking and so do I)

Yeah, I settle for a different phone that I somehow hope it will work as what I expected it to do. Deep down in my heart I am not satisfied and I keep on regretting myself for that.

Now, two phones later I bought an Iphone. Finally. Sebab dah tak tahan lagi dah. I need a good phone for my work. That’s it.

It works splendidly well, masyaAllah. I am so happy, alhamdulillah.

See, with the price of the two phones, can cover one Iphone. And in this case, I can have two Iphones. Urgh.

Same goes with tripod.
I’ve always wanted a tripod. Yet, I told myself that I can use Abah punya tripod (yang akhirnya decided to break after 32 years of serving), buy a mini tripod because it’s cheaper. So yeah, giving the same excuses again. It’s the cycle again.

Now, after 2 mini tripods, I bought an actual tripod. Finally Alhamdulillah. And I’m feeling so much better inside, Alhamdulillah.

What I’m trying to say is,
Kadang kita tau ada benda yang lebih baik, yang lebih utama untuk hidup kita tapi kita putuskan untuk memilih yang kurang.

Selain benda material, hidup kita juga.

Semua orang tahu, nak kurus kena JAGA PEMAKANAN tapi kebanyakkannya memilih untuk makan ubat kurus, memilih untuk memakai korset, memilih untuk bersenam dan crash diet sehinggakan membinasakan diri.

Orang tahu PEMAKANAN itu perlu diubah, namun, mereka tak mahu mengubah yang itu.

It’s like we know the root cause of our weight problem but we choose to think otherwise.

“Nanti aku senam, aku kurus lah”
“Pakai korset je”
“Ubat kurus ni boleh buat kau kurus cepat”.

This is what I mean by;
We know there’s something better for us but we decided to settle for less.

Kurus dan nampak kurus adalah berbeza, k.
And untuk dapatkan kurus yang berkekalan, memang kena ubah gaya pemakanan. Itulah cara yang selamat dan sihat. Tak ada cara lain.

22791588_1462639237107395_2515801090213033919_o

Pilihlah dengan bijak. Anda mampu mengubahnya.

END YEAR CHALLENGE MASIH LAGI BERLANGSUNG.
Tiba masa untuk berubah.
HUBUNGI COACH SEKARANG πŸ™‚

IMG_7690

22688559_10214117019938129_75968749746991446_n

 

“Herbalife mahal” – My point of view.

IMG_8576

Ambil feeling working with Macbook. Dream. Dream. Dream. Amin.

Bismillah.
Assalamualaikum

How do you girls (and guys) doing? All out and about? Getting all excited to get into the new year, I believe πŸ™‚

Alhamdulillah. I feel so blessed and thankful that makin ramai yang getting aware dengan apa yang mereka makan. And somehow Herbalife menjadi salah satu pilihan sebagai makanan gantian yang membantu untuk menguruskan badan.

And persoalan “Herbalife mahal” itu tak terkecuali untuk membuatkan orang ragu-ragu untuk bertanya tentang program dengan Herbalife i.e Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

YES!
Produk Herbalife ada pelbagai — dari meal replacement hingga ke targeted nutrition. Semuanya ada kepentingan keperluan nutrisi yang berbeza. All is equally important. All helps a lot in solving our problems in ensuring our body is having all the needed nutrition every single day.

IMG_1886

Herbalife product range (produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit)

But it doesn’t means that you need to consume them all right when you start on the program. We, the coaches, akan consult ikut option terbaik mengikut keperluan dan lifestyle coachee kami. That is the beauty of program Team Suri Kurus yang personalized ikut individu sebab keperluan individu tak sama.

The important product to consume adalah F1 sebab ianya adalah makanan gantian. Produk yang lain ikut keadaan kewangan individu.

Truth is, Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Seperti yang saya nyatakan tadi, saya akan peribadikan keperluan nutrisi mengikut meal plan yang bersesuaian dengan anda. Anda hanya perlukan F1 sebagai permulaan dan jika anda mempunyai bajet yang lebih, anda boleh add-on produk lain (mengikut keperluan anda).

“Herbalife mahal” pada pandangan saya — Ianya murah,sejujurnya. Kerana Herbalife banyak memudahkan hidup saya di dalam semua segi, Alhamdulillah.

1- I love to eat and at the same time very cautious with my body — I want to stay lean and all shape up. Like eat eat eat and stay fit fit fit. It’s impossible without Herbalife based on my personal experience, honestly.

2- My life is hectic most of the times even though I work at home. So yeah, I need instant food for instant energy.

3- I have this laziness when it come to planning my meal. Because we need to eat 5-6x small portion of meal. So, I don’t want to think of that. With mealplan Team Suri Kurus, I only need to think about my snacking and my lunch and that’s all.

Ringkasnya, keperluan nutrisi saya dilengkapkan dengan Nutrisi Herbalife dengan cara yang mudah dan ringkas dengan harga yang berpatutan :).

Disebabkan itulah saya memilih Herbalife selama 6 tahun ni sebagai makanan gantian untuk sarapan dan makan malam saya. No turning back, Alhamdulillah. Tabarakallah.

Dan disebabkan itu juga saya memilih untuk membantu individu di luar sana yang berusaha untuk menurunkan berat badan mereka. Jika anda masih lagi mencari-cari solusi untuk menurunkan berat badan, dan ingin mencuba Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda berada di tempat yang betul di masa yang tepat sekali.

Mengapa anda kena memilih Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus untuk membantu anda menguruskan berat badan anda :

1- Murah.
It’s RM5.50 per serving of complete meal of nutrition-dense meal replacement and support weight management.

IMG_2183

2- It’s low in GI
Bantu untuk kenyang lagi lama. Bila kenyang lama takde la kita nak mengunyah kerepek keropok, tetiba nak craving itu ini hehe (bab mengunyah ni la antara penyebab utama usaha nak kurus tu tergantung di pertengahan jalan huhu)

IMG_2305

Alasan yang kukuh untuk memilih Herbalife untuk menurunkan berat badan :).

3- Mudah untuk disediakan.
No need to masak or to prep meal. You just need to bancuh shake dengan air (or you can simply create your own recipe ikut suggested calorie dalam mealplan). Sesuai untuk individu yang sibuk (dan tak mahir masak hehehe).

IMG_2581

4- Low in calorie.
Lagi-lagi sekarang ni semua nak low in calorie πŸ™‚ Bonus is ianya cukup nutrisi. That’s why tak rasa lemau or penat walaupun shake ni low in calorie — around 90 bila bancuh dengan air kosong and around 150 bila bancuh dengan susu or oat or pisang. IMG_2484

5- Ada support group.
Team Suri Kurus adalah online community yang membantu individu di luar sana untuk menurunkan berat badan. Baik lelaki mahupun perempuan. Ada banyak cabaran dan halangan di luar sana. Maka, apabila kita berganding tenaga saling menyokong antara satu sama lain, kita tak terasa keseorangan dan sentiasa mempunyai inspirasi dan motivasi untuk kekal dalam journey menurunkan berat badan.

IMG_6168

“Coach, ada je orang yang kurus tanpa Herbalife”

Yes, ada banyak cara nak kurus out there. You can do your own research and apply them on yourself. Cumanya Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus is my expertise.

It’s up to you,people. Different people has their own priorities and decisions in life. I’m respecting that. No judging, really. I’m loving and enjoying my life with Herbalife and so grateful Alhamdulillah.

Dan jika anda serius ingin menyertai Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda boleh hubungi saya untuk penyertaan (dengan syarat anda tidak mempunyai coach Herbalife lagi). I’m all available to coach you with Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

Bersempena berbaki 3 bulan di tahun 2017 ni, sekarang kami dalam End Year Challenge di mana kami betul-betul fokus untuk membantu coachee kami menurunkan 10-15kg sebelum 2018.

Yelah. Ramai yang saban tahun meniatkan keinginan untuk kurus di dalam hati namun tidak kesampaian. Maka, kami ingin membantu anda menjadikan tahun ini sebagai tahun terakhir menjadikan azam kurus sebagai suatu keinginan. Kami ingin menjadikan ia suatu realiti pada tahun ini.

IMG_7689

Let’s gear up for 2018.

IMG_8445

I’m all ready to coach all of you. πŸ™‚

Random

DSCN0094[1]

Just simply messing around with my little camera. And since Cahaya Bulat is just lazing around so, I took the liberty of taking her picture.

Well.
Raya dah habis. So, let’s get back to business. Open house pun dah berkurangan, tinggal kenduri kahwin je on weekends. Of which, it’s bearable and manageable. No big damages are going to be done. InsyaAllah. πŸ™‚

Anyway,
We are open for business all year round. And since we’re doing online-basis, you can join the coaching group from anywhere you are – as long as internet can reach – obviously almost every continent of the entire world. Hehe.

Our group is getting bigger and bigger. Alhamdulillah. As for my small group, we’ve helped to shed almost 100kg worth of fat, MasyaAllah. It’s amazing.

I believe for the whole total of the group would be more than 500kg. So, let’s ringankan muka bumi ni, girls.

We also have boys, just a few and their results are tremendously amazing. Banyak result sebenarnya, yang dah compile tu pun banyak, yang pending punnn lagi banyak. Ye lah, every month ada new people.

( You can search #teamsurikurus in Instagram or Facebook )

Let’s join our motion, girls. What are you waiting for? The world will keep on moving and changing. No one can stay put forever.

Always have faith and believe in yourself. Because, I always believe that we can do it. Question is, Do you?

I’ll try to compile the results here, next time maybe. Till then, you can check me out on Instagram : noorshafawatimufid for feedbacks, sharing and results of our team.

Will be waiting for you, still. My coaching group will always open for you.

Be beautiful inside out.
Love yourself.
You are amazing!

Love,
Shafa

 

I Am A Coach — A Herbalife Coach.

img-20161024-wa0000

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Last weekend was our training weekend. We had Advaced Coach Academy on Saturday and Success Training Seminar on Sunday. It was kinda hectic weekend. In fact — the whole week. MasyaAllah.

I Am A Coach.
Why Coach?
Because — I coach people consuming Herbalife products properly in order for them to lose weight or to gain weight or even just for healthy breakfast.

As a coach, saya bertanggungjawab untuk memastikan setiap coachee saya mengambil produk Herbalife secara betul agar mereka berjaya mendapat berat badan dan tahap tenaga yang mereka inginkan. Saya perlu monitor how they blend their shakes, giving personalized meal plan that suits their daily schedule, ensuring they are drinking enough water everyday and also share useful health info.

WE WANT RESULTS!

Untuk bermula, boleh hubungi saya di :-

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Beli Herbalife Online

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Ok. Nowadays semua benda nak online je kan? Produk Herbalife pun tak terkecuali. And untuk mendapatkan produk Herbalife secara online, hanya satu website official je iaitu http://www.myherbalife.com.

myherbalife.png

“Habis, produk yang kat website e-commerce yang L****a or 1***S****t tu tipu la ye?”.
Itu saya tak berapa pasti, cumanya untuk lebih selamat dan diyakini kualitinya, baik direct terus dengan website official,kan? Betul kan?

And yang bestnye bila beli direct kat HQ ni, akan dapat sekali pakej coaching daripada coach-coach Herbalife yang dilatih tentang penggunaan produk dan program pengurusan berat badan seperti —

  • Turun Berat Badan
  • Naik Berat Badan
  • Sarapan Sihat
  • Kesihatan Kulit

secara PERCUMA.

Harga produk Herbalife juga berbeza mengikut promosi diskaun;

  • Diskaun 25%
  • Diskaun 35%
  • Diskaun 42%
  • Diskaun 50%

Disamping itu dapat capai promosi-promosi dari syarikat Herbalife pada setiap bulan.

Untuk bermula, boleh hubungi saya di —

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

kerana, untuk login ke website Herbalife, anda memerlukan no identifikasi yang hanya boleh didapati melalui coach-coach Herbalife yang terlatih sahaja.

Kami juga akan membantu dari segi konsultasi produk dan pemakanan, pemantauan progress dan macam-macam lagi πŸ™‚

herbalife-shake-recipe-2.jpg

Berpuasa bersama Herbalife

Assalamu’alaikum wbt & Selamat sejahtera to all.

Sedar tak sedar dah nak sampai dah Ramadhan untuk tahun ni. MasyaAllah and amazingly, it’s gonna be my 5th Ramadhan with Herbalife, InsyaAllah.

“Berpuasa dengan Herbalife? Boleh ke? Bukan ke Herbalife tu utk turunkan berat badan?”Β 
To those yang bertanya ;
“Yes. Herbalife is applicable to any month of the year”Β 
WHY?
Sebabnye, Herbalife ni NUTRISI SEIMBANG yang lengkap untuk keperluan badan kita. And Herbalife is far beyond than just helping you to lose weight.

supplementNi aku share sekali “Kenapa kita perlukan makanan tambahan” walaupun most daripada kita menyatakan yang mereka tak memerlukan supplement. No problem with that, just ketahuilah somehow kita memerlukan supplement juga.

And Herbalife shakes, especially, supplies the amount of nutrient yang diperlukan oleh badan kita setiap hari. That is why I’ve changed my breakfast for almost 5 years already. Because of this fact je. Simple,kn hidup aku? Haha. If it bring goodness, apa salahnya diamalkan,kan? Plus, aku ni kan student engineering. Engineer kan work backwards. We want the specific end result then we work from there. Aku nak badan aku sihat and berat badan maintain, so, aku work backwards and find the best solution for myself. Best nutrition supplies & excercise πŸ™‚

And since it works on myself, I share to people. Benda baik kan WAJIB share. Untuk kebaikan bersama. Tak baik simpan-simpan ni.

Berbalik kepada cerita berpuasa bersama Herbalife. Aku start consume Herbalife di bulan Ramadhan. Exactly on the 2nd or the 3rd day of puasa , tak ingat. But I still remember bersahur dengan shake and amazingly aku sangat-sangat bertenaga sampai ke petang. Haus tu memang ada. Lapar? Alhamdulillah ok ok je tak macam selalu pukul 10 pagi perut dah start berbunyi. Even aku boleh buat kerja rumah. Seriously.

Since then, aku yakin dengan Herbalife dan kekal bersama Herbalife hingga sekarang. Alhamdulillah.

Orang kata Herbalife mahal. Pada aku bila kita consume Herbalife, sebenarnya kita memang dah berjimat habis dah. *Nak tahu camne berjimat tu, sila whatsapp aku kat 019 211 2157. Dan ini applicable to NEW people sahaja and customers aku. Yang dah ada coach, sila hubungi coach masing-masing, ye~ *

Hidup dengan Herbalife sangat-sangat lah simple. Sahur shake. Buka puasa shake. Lepas terawikh je makan la nasi sikit. Or untuk insan yang nak kerja senang and simple (dibaca : pemalas cam aku ni hehe), malam before tidur, bancuh shake siap-siap letak dalam peti ais, bila sahur, minum. Bila buka pun sama. Bancuh siap-siap dalam pukul 630 or 645 camtu then letak dalam peti ais. Dengar azan Maghrib je , makan kurma 3 biji then aloe, tea and shake. DAH! Siap-siap solat Maghrib. See! Simple, solat di awal waktu, bertenaga. Subhanallah. Itu memang dah habis simple dah oi~!

Dah! Tak perlu banyak fikir. Simple people come to me~!
Jom! Berpuasa bersama Herbalife πŸ™‚

1431671376943 1431671589547Β p/s: kalau tak nampak, boleh klik dan baca πŸ™‚

NUTRISI SEIMBANG DI BULAN PUASA
CANTIK BERGAYA DI HARI RAYAΒ 
KEKAL BERTENAGA SEPANJANG MASA
019 211 2157