I Am A Coach — A Herbalife Coach.

img-20161024-wa0000

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Last weekend was our training weekend. We had Advaced Coach Academy on Saturday and Success Training Seminar on Sunday. It was kinda hectic weekend. In fact — the whole week. MasyaAllah.

I Am A Coach.
Why Coach?
Because — I coach people consuming Herbalife products properly in order for them to lose weight or to gain weight or even just for healthy breakfast.

As a coach, saya bertanggungjawab untuk memastikan setiap coachee saya mengambil produk Herbalife secara betul agar mereka berjaya mendapat berat badan dan tahap tenaga yang mereka inginkan. Saya perlu monitor how they blend their shakes, giving personalized meal plan that suits their daily schedule, ensuring they are drinking enough water everyday and also share useful health info.

WE WANT RESULTS!

Untuk bermula, boleh hubungi saya di :-

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Advertisements

Berpuasa bersama Herbalife

Assalamu’alaikum wbt & Selamat sejahtera to all.

Sedar tak sedar dah nak sampai dah Ramadhan untuk tahun ni. MasyaAllah and amazingly, it’s gonna be my 5th Ramadhan with Herbalife, InsyaAllah.

“Berpuasa dengan Herbalife? Boleh ke? Bukan ke Herbalife tu utk turunkan berat badan?” 
To those yang bertanya ;
“Yes. Herbalife is applicable to any month of the year” 
WHY?
Sebabnye, Herbalife ni NUTRISI SEIMBANG yang lengkap untuk keperluan badan kita. And Herbalife is far beyond than just helping you to lose weight.

supplementNi aku share sekali “Kenapa kita perlukan makanan tambahan” walaupun most daripada kita menyatakan yang mereka tak memerlukan supplement. No problem with that, just ketahuilah somehow kita memerlukan supplement juga.

And Herbalife shakes, especially, supplies the amount of nutrient yang diperlukan oleh badan kita setiap hari. That is why I’ve changed my breakfast for almost 5 years already. Because of this fact je. Simple,kn hidup aku? Haha. If it bring goodness, apa salahnya diamalkan,kan? Plus, aku ni kan student engineering. Engineer kan work backwards. We want the specific end result then we work from there. Aku nak badan aku sihat and berat badan maintain, so, aku work backwards and find the best solution for myself. Best nutrition supplies & excercise 🙂

And since it works on myself, I share to people. Benda baik kan WAJIB share. Untuk kebaikan bersama. Tak baik simpan-simpan ni.

Berbalik kepada cerita berpuasa bersama Herbalife. Aku start consume Herbalife di bulan Ramadhan. Exactly on the 2nd or the 3rd day of puasa , tak ingat. But I still remember bersahur dengan shake and amazingly aku sangat-sangat bertenaga sampai ke petang. Haus tu memang ada. Lapar? Alhamdulillah ok ok je tak macam selalu pukul 10 pagi perut dah start berbunyi. Even aku boleh buat kerja rumah. Seriously.

Since then, aku yakin dengan Herbalife dan kekal bersama Herbalife hingga sekarang. Alhamdulillah.

Orang kata Herbalife mahal. Pada aku bila kita consume Herbalife, sebenarnya kita memang dah berjimat habis dah. *Nak tahu camne berjimat tu, sila whatsapp aku kat 019 211 2157. Dan ini applicable to NEW people sahaja and customers aku. Yang dah ada coach, sila hubungi coach masing-masing, ye~ *

Hidup dengan Herbalife sangat-sangat lah simple. Sahur shake. Buka puasa shake. Lepas terawikh je makan la nasi sikit. Or untuk insan yang nak kerja senang and simple (dibaca : pemalas cam aku ni hehe), malam before tidur, bancuh shake siap-siap letak dalam peti ais, bila sahur, minum. Bila buka pun sama. Bancuh siap-siap dalam pukul 630 or 645 camtu then letak dalam peti ais. Dengar azan Maghrib je , makan kurma 3 biji then aloe, tea and shake. DAH! Siap-siap solat Maghrib. See! Simple, solat di awal waktu, bertenaga. Subhanallah. Itu memang dah habis simple dah oi~!

Dah! Tak perlu banyak fikir. Simple people come to me~!
Jom! Berpuasa bersama Herbalife 🙂

1431671376943 1431671589547 p/s: kalau tak nampak, boleh klik dan baca 🙂

NUTRISI SEIMBANG DI BULAN PUASA
CANTIK BERGAYA DI HARI RAYA 
KEKAL BERTENAGA SEPANJANG MASA
019 211 2157