Better or Less?

Hi, guys.
Assalamualaikum.

So, here I am checking in again in my blog as I’ve decided to checking in every Monday, InsyaAllah.

So yeah. I bought a tripod. It just arrived today. A cheap one yet so far I am so satisfied with it. Alhamdulillah. Can’t wait to use it outside and take pictures and all. Yay~!!!

However somehow, it get me into thinking, “I’ve already had a mini tripod, kenapa beli lagi?”.

Yelah, dah beli satu kenapa beli lagi, kan?

That leads to;
Being in a situation where you know there’s something better yet you settle for less.

Pernah tak face that kind of situation? I have! Twice. Hehe.

Once,
I’ve always wanted an Iphone for work because of the apps that I can use to edit pictures, videos, because of the quality of work I can produce — Iphone is my office so I need a very good office for my work. Yet, I settle for a different phone where I always told myself that “it also can work well for your work” just because it’s cheaper (me and the cheapskate of mine hehe) than an Iphone.

(FYI, different people has their own liking and so do I)

Yeah, I settle for a different phone that I somehow hope it will work as what I expected it to do. Deep down in my heart I am not satisfied and I keep on regretting myself for that.

Now, two phones later I bought an Iphone. Finally. Sebab dah tak tahan lagi dah. I need a good phone for my work. That’s it.

It works splendidly well, masyaAllah. I am so happy, alhamdulillah.

See, with the price of the two phones, can cover one Iphone. And in this case, I can have two Iphones. Urgh.

Same goes with tripod.
I’ve always wanted a tripod. Yet, I told myself that I can use Abah punya tripod (yang akhirnya decided to break after 32 years of serving), buy a mini tripod because it’s cheaper. So yeah, giving the same excuses again. It’s the cycle again.

Now, after 2 mini tripods, I bought an actual tripod. Finally Alhamdulillah. And I’m feeling so much better inside, Alhamdulillah.

What I’m trying to say is,
Kadang kita tau ada benda yang lebih baik, yang lebih utama untuk hidup kita tapi kita putuskan untuk memilih yang kurang.

Selain benda material, hidup kita juga.

Semua orang tahu, nak kurus kena JAGA PEMAKANAN tapi kebanyakkannya memilih untuk makan ubat kurus, memilih untuk memakai korset, memilih untuk bersenam dan crash diet sehinggakan membinasakan diri.

Orang tahu PEMAKANAN itu perlu diubah, namun, mereka tak mahu mengubah yang itu.

It’s like we know the root cause of our weight problem but we choose to think otherwise.

“Nanti aku senam, aku kurus lah”
“Pakai korset je”
“Ubat kurus ni boleh buat kau kurus cepat”.

This is what I mean by;
We know there’s something better for us but we decided to settle for less.

Kurus dan nampak kurus adalah berbeza, k.
And untuk dapatkan kurus yang berkekalan, memang kena ubah gaya pemakanan. Itulah cara yang selamat dan sihat. Tak ada cara lain.

22791588_1462639237107395_2515801090213033919_o

Pilihlah dengan bijak. Anda mampu mengubahnya.

END YEAR CHALLENGE MASIH LAGI BERLANGSUNG.
Tiba masa untuk berubah.
HUBUNGI COACH SEKARANG πŸ™‚

IMG_7690

22688559_10214117019938129_75968749746991446_n

 

Advertisements

“Herbalife mahal” – My point of view.

IMG_8576

Ambil feeling working with Macbook. Dream. Dream. Dream. Amin.

Bismillah.
Assalamualaikum

How do you girls (and guys) doing? All out and about? Getting all excited to get into the new year, I believe πŸ™‚

Alhamdulillah. I feel so blessed and thankful that makin ramai yang getting aware dengan apa yang mereka makan. And somehow Herbalife menjadi salah satu pilihan sebagai makanan gantian yang membantu untuk menguruskan badan.

And persoalan “Herbalife mahal” itu tak terkecuali untuk membuatkan orang ragu-ragu untuk bertanya tentang program dengan Herbalife i.e Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

YES!
Produk Herbalife ada pelbagai — dari meal replacement hingga ke targeted nutrition. Semuanya ada kepentingan keperluan nutrisi yang berbeza. All is equally important. All helps a lot in solving our problems in ensuring our body is having all the needed nutrition every single day.

IMG_1886

Herbalife product range (produk tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit)

But it doesn’t means that you need to consume them all right when you start on the program. We, the coaches, akan consult ikut option terbaik mengikut keperluan dan lifestyle coachee kami. That is the beauty of program Team Suri Kurus yang personalized ikut individu sebab keperluan individu tak sama.

The important product to consume adalah F1 sebab ianya adalah makanan gantian. Produk yang lain ikut keadaan kewangan individu.

Truth is, Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Seperti yang saya nyatakan tadi, saya akan peribadikan keperluan nutrisi mengikut meal plan yang bersesuaian dengan anda. Anda hanya perlukan F1 sebagai permulaan dan jika anda mempunyai bajet yang lebih, anda boleh add-on produk lain (mengikut keperluan anda).

“Herbalife mahal” pada pandangan saya — Ianya murah,sejujurnya. Kerana Herbalife banyak memudahkan hidup saya di dalam semua segi, Alhamdulillah.

1- I love to eat and at the same time very cautious with my body — I want to stay lean and all shape up. Like eat eat eat and stay fit fit fit. It’s impossible without Herbalife based on my personal experience, honestly.

2- My life is hectic most of the times even though I work at home. So yeah, I need instant food for instant energy.

3- I have this laziness when it come to planning my meal. Because we need to eat 5-6x small portion of meal. So, I don’t want to think of that. With mealplan Team Suri Kurus, I only need to think about my snacking and my lunch and that’s all.

Ringkasnya, keperluan nutrisi saya dilengkapkan dengan Nutrisi Herbalife dengan cara yang mudah dan ringkas dengan harga yang berpatutan :).

Disebabkan itulah saya memilih Herbalife selama 6 tahun ni sebagai makanan gantian untuk sarapan dan makan malam saya. No turning back, Alhamdulillah. Tabarakallah.

Dan disebabkan itu juga saya memilih untuk membantu individu di luar sana yang berusaha untuk menurunkan berat badan mereka. Jika anda masih lagi mencari-cari solusi untuk menurunkan berat badan, dan ingin mencuba Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda berada di tempat yang betul di masa yang tepat sekali.

Mengapa anda kena memilih Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus untuk membantu anda menguruskan berat badan anda :

1- Murah.
It’s RM5.50 per serving of complete meal of nutrition-dense meal replacement and support weight management.

IMG_2183

2- It’s low in GI
Bantu untuk kenyang lagi lama. Bila kenyang lama takde la kita nak mengunyah kerepek keropok, tetiba nak craving itu ini hehe (bab mengunyah ni la antara penyebab utama usaha nak kurus tu tergantung di pertengahan jalan huhu)

IMG_2305

Alasan yang kukuh untuk memilih Herbalife untuk menurunkan berat badan :).

3- Mudah untuk disediakan.
No need to masak or to prep meal. You just need to bancuh shake dengan air (or you can simply create your own recipe ikut suggested calorie dalam mealplan). Sesuai untuk individu yang sibuk (dan tak mahir masak hehehe).

IMG_2581

4- Low in calorie.
Lagi-lagi sekarang ni semua nak low in calorie πŸ™‚ Bonus is ianya cukup nutrisi. That’s why tak rasa lemau or penat walaupun shake ni low in calorie — around 90 bila bancuh dengan air kosong and around 150 bila bancuh dengan susu or oat or pisang. IMG_2484

5- Ada support group.
Team Suri Kurus adalah online community yang membantu individu di luar sana untuk menurunkan berat badan. Baik lelaki mahupun perempuan. Ada banyak cabaran dan halangan di luar sana. Maka, apabila kita berganding tenaga saling menyokong antara satu sama lain, kita tak terasa keseorangan dan sentiasa mempunyai inspirasi dan motivasi untuk kekal dalam journey menurunkan berat badan.

IMG_6168

“Coach, ada je orang yang kurus tanpa Herbalife”

Yes, ada banyak cara nak kurus out there. You can do your own research and apply them on yourself. Cumanya Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus is my expertise.

It’s up to you,people. Different people has their own priorities and decisions in life. I’m respecting that. No judging, really. I’m loving and enjoying my life with Herbalife and so grateful Alhamdulillah.

Dan jika anda serius ingin menyertai Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus, anda boleh hubungi saya untuk penyertaan (dengan syarat anda tidak mempunyai coach Herbalife lagi). I’m all available to coach you with Program Kurus 30 Hari Team Suri Kurus.

Bersempena berbaki 3 bulan di tahun 2017 ni, sekarang kami dalam End Year Challenge di mana kami betul-betul fokus untuk membantu coachee kami menurunkan 10-15kg sebelum 2018.

Yelah. Ramai yang saban tahun meniatkan keinginan untuk kurus di dalam hati namun tidak kesampaian. Maka, kami ingin membantu anda menjadikan tahun ini sebagai tahun terakhir menjadikan azam kurus sebagai suatu keinginan. Kami ingin menjadikan ia suatu realiti pada tahun ini.

IMG_7689

Let’s gear up for 2018.

IMG_8445

I’m all ready to coach all of you. πŸ™‚

Testimoni Herbalife Malaysia Julai 2017.

 

 

This morning started great. Given that the kids (read : MyKittenTriplets) were all behaving so well today. Had a great morning roll to release their energy. Oh dear. You cannot imagine the energy these three devil possessed. They are so energetic. So to be on the safe side, I let them out every morning for my very own mental health. Haha πŸ˜€

Anyway, as I wrote yesterday, I’m gonna compile the feedback here so, here goes;

Testimoni pengguna Herbalife di bawah jagaan Coach Shafa dan TeamSuriKurus. FYI ni adalah a few feedbacks yang available since ada a few yang masih malu-malu nak share.

IMG_6594

 

IMG_6643

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6644

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6645

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6646

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6647

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6648

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6649

Hasil adalah tidak tipikal.

IMG_6645

Hasil adalah tidak tipikal.

Untuk progress penurunan berat badan yang konsisten, mindset kena jelas. Ada dua perkara yang kena clear before nk start

1- Kenapa nak kurus?
2- Berapa kg nak turun?

Dari situlah kita takkan mudah nak melatah or “down” bila takde progress or bila orang perlekehkan usaha murni kita.

20507147_10213415075629960_2025320051641682049_o

Coaching Ogos dah bermula.
Dapatkan produk dan coaching dari saya :
Whatsapp 0192112157.

I Am A Coach — A Herbalife Coach.

img-20161024-wa0000

Bismillah.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Last weekend was our training weekend. We had Advaced Coach Academy on Saturday and Success Training Seminar on Sunday. It was kinda hectic weekend. In fact — the whole week. MasyaAllah.

I Am A Coach.
Why Coach?
Because — I coach people consuming Herbalife products properly in order for them to lose weight or to gain weight or even just for healthy breakfast.

As a coach, saya bertanggungjawab untuk memastikan setiap coachee saya mengambil produk Herbalife secara betul agar mereka berjaya mendapat berat badan dan tahap tenaga yang mereka inginkan. Saya perlu monitor how they blend their shakes, giving personalized meal plan that suits their daily schedule, ensuring they are drinking enough water everyday and also share useful health info.

WE WANT RESULTS!

Untuk bermula, boleh hubungi saya di :-

COACH SHAFA 019 211 2157 (SMS/Whatsapp)
FACEBOOK : Noor Shafawati Mufid
INSTAGRAM : @noorshafawatimufid

herbalife-shake-recipe-2

Berpuasa bersama Herbalife

Assalamu’alaikum wbt & Selamat sejahtera to all.

Sedar tak sedar dah nak sampai dah Ramadhan untuk tahun ni. MasyaAllah and amazingly, it’s gonna be my 5th Ramadhan with Herbalife, InsyaAllah.

“Berpuasa dengan Herbalife? Boleh ke? Bukan ke Herbalife tu utk turunkan berat badan?”Β 
To those yang bertanya ;
“Yes. Herbalife is applicable to any month of the year”Β 
WHY?
Sebabnye, Herbalife ni NUTRISI SEIMBANG yang lengkap untuk keperluan badan kita. And Herbalife is far beyond than just helping you to lose weight.

supplementNi aku share sekali “Kenapa kita perlukan makanan tambahan” walaupun most daripada kita menyatakan yang mereka tak memerlukan supplement. No problem with that, just ketahuilah somehow kita memerlukan supplement juga.

And Herbalife shakes, especially, supplies the amount of nutrient yang diperlukan oleh badan kita setiap hari. That is why I’ve changed my breakfast for almost 5 years already. Because of this fact je. Simple,kn hidup aku? Haha. If it bring goodness, apa salahnya diamalkan,kan? Plus, aku ni kan student engineering. Engineer kan work backwards. We want the specific end result then we work from there. Aku nak badan aku sihat and berat badan maintain, so, aku work backwards and find the best solution for myself. Best nutrition supplies & excercise πŸ™‚

And since it works on myself, I share to people. Benda baik kan WAJIB share. Untuk kebaikan bersama. Tak baik simpan-simpan ni.

Berbalik kepada cerita berpuasa bersama Herbalife. Aku start consume Herbalife di bulan Ramadhan. Exactly on the 2nd or the 3rd day of puasa , tak ingat. But I still remember bersahur dengan shake and amazingly aku sangat-sangat bertenaga sampai ke petang. Haus tu memang ada. Lapar? Alhamdulillah ok ok je tak macam selalu pukul 10 pagi perut dah start berbunyi. Even aku boleh buat kerja rumah. Seriously.

Since then, aku yakin dengan Herbalife dan kekal bersama Herbalife hingga sekarang. Alhamdulillah.

Orang kata Herbalife mahal. Pada aku bila kita consume Herbalife, sebenarnya kita memang dah berjimat habis dah. *Nak tahu camne berjimat tu, sila whatsapp aku kat 019 211 2157. Dan ini applicable to NEW people sahaja and customers aku. Yang dah ada coach, sila hubungi coach masing-masing, ye~ *

Hidup dengan Herbalife sangat-sangat lah simple. Sahur shake. Buka puasa shake. Lepas terawikh je makan la nasi sikit. Or untuk insan yang nak kerja senang and simple (dibaca : pemalas cam aku ni hehe), malam before tidur, bancuh shake siap-siap letak dalam peti ais, bila sahur, minum. Bila buka pun sama. Bancuh siap-siap dalam pukul 630 or 645 camtu then letak dalam peti ais. Dengar azan Maghrib je , makan kurma 3 biji then aloe, tea and shake. DAH! Siap-siap solat Maghrib. See! Simple, solat di awal waktu, bertenaga. Subhanallah. Itu memang dah habis simple dah oi~!

Dah! Tak perlu banyak fikir. Simple people come to me~!
Jom! Berpuasa bersama Herbalife πŸ™‚

1431671376943 1431671589547Β p/s: kalau tak nampak, boleh klik dan baca πŸ™‚

NUTRISI SEIMBANG DI BULAN PUASA
CANTIK BERGAYA DI HARI RAYAΒ 
KEKAL BERTENAGA SEPANJANG MASA
019 211 2157